Wat is het kalibreren van weegschalen?

 

Het bepalen van de waarde van de afwijking van een meetmiddel is de officiële uitleg van kalibreren. In principe lijkt dit heel erg op het ijken (keuren) van een weegschaal. Het grote verschil is dat de weegschaal niet wordt voorzien van officiële stickers bij het kalibereren. Dat betekent dat de weegschaal niet wettelijk geijkt is.

Toch is het kalibreren, inclusief kalibratierapport, vaak wel voldoende voor de periodieke controle van verschillende keuringsinstanties. Denk hierbij aan ISO, HCCP en GMP.

Net als bij het ijken (keuren) van weegschalen wordt er gebruik gemaakt van gecertificeerde massastukken. De WTD Weeg Technische Dienst is gespecialiseerd in het kalibreren van weegschalen. Wij bekijken graag wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

 

Contact

WTD (Weeg Technische Dienst)

De WTD Weeg Techische dienst is sinds 1983 actief als gespecialiseerd bedrijf op het gebied van weegapparatuur. Vanaf 1998 werken wij samen met het Nederlands Meet instituut als erkend keurder.

Wij kunnen u van dienst zijn met het ijken (keuren), kalibereren, justeren, onderhouden en repareren van uw weegschalen. Ook zijn wij officiëel dealer van RibaUwe en Vibra weegschalen.

Meer informatie

Weegschalen overzicht

De WTD Weeg Technische Dienst is officieel dealer van Riba, Uwe en Vibra weegschalen. We bieden een breed assortiment weegschalen voor diverse werkzaamheden.

Omdat wij gespecialiseerd zijn in het keuren, repareren en onderhouden van weegschalen kunnen wij de complete serviceverlening bieden voor uw weegschalen. Dit is een groot voordeel dat wij kunnen bieden!

Weegschalen overzicht