Onze diensten:

De WTD Weeg Technische Dienst richt zich op de verkoop, keuring, onderhoud en certificering van diverse weegschalen.

Het keuren van weegschalen verdelen wij onder in IJkenkalibreren en justeren. Tussen deze diensten zitten grote verschillen. Op deze website leggen wij het allemaal voor u uit, maar u kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen.

Het onderhouden van weegschalen is ook een van onze diensten. Hierbij kunnen wij uw weegschalen periodiek onderhouden zodat de weegschalen altijd in een goede staat verkeren.

Naast het keuren en onderhouden van weegschalen kunt u bij ons ook terecht voor de reparatie van uw weegschalen. Dit kan in de meeste gevallen direct bij u op locatie, maar wij hebben ook een eigen werkplaats voor deze werkzaamheden.

Overzicht weegschalen Maak een afspraak

IJken van weegschalen

Het keuren van weegschalen, vaak ook ijken genoemd, is het onderzoeken van CE gekeurde weegschalen. Er wordt bij het ijken onderzocht of de weegschaal voldoet aan alle voorwaarden van de metrologiewet. De WTD Weeg Technische Dienst is een erkend keurder!

Meer informatie

Kalibreren van weegschalen

Het kalibreren van weegschalen is het bepalen van de waarden van de afwijkingen van een specifiek meetmiddel. Het verschil met het ijken van weegschalen is dat bij de kalibratie de weegschalen niet worden voorzien van de officiële ijkstickers. Wel kan het kalibreren, inclusief kalibratierapport, voldoende zijn voor periodieke controle (ISO)

Meer informatie

Justeren van weegschalen

Het justeren van een weegschaal zorgt er voor dat een weegschaal weer in een zodanige toestand wordt gebracht dat hij weer geschikt is voor (professioneel) gebruik. Het bijstellen hiervan noemen we justeren. Natuurlijk moet dit gebeuren volgens gestelde eisen en overeenkomen met de internationale standaarden.

Meer informatie

Onderhouden van weegschalen

Om er zeker van te zijn dat alle weegschalen nog betrouwbaar en in goede conditie zijn kiezen steeds meer ondernemers voor een periodieke onderhoudsbeurt. Vaak wordt dit dan ook uitgevoerd in combinatie met een kalibratie of een keuring. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Meer informatie

Repareren van weegschalen

Doen uw weegschalen niet meer wat ze horen te doen? Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van weegschalen en overige meetinstrumenten. In de meeste gevallen kunnen wij op locatie reparaties uitvoeren, maar wij beschikken ook over een eigen werkplaats voor deze werkzaamheden. Dit kan dan natuurlijk ook in combinatie met boven genoemde mogelijkheden.

 
Meer informatie